В Індії кажуть: якщо слабкий імунітет, то людина може занедужати на будь-яке захворювання, в тому числі й онкологічне. Про це нашим читачам розповідає Володимир Прокопенко, лікар-психотерапевт, котрий заснував оздоровчий центр “Рефлекс” ще у 1980 році.

Якщо імунітет слабкий, то хто ж тоді зможе знешкодити ці клітини?

Онкологія — складна наука. Онкозахворювання може розвиватись місяцями, роками, проходячи кілька стадій. Виникає запитання: чому після народження дитини буквально через кілька місяців може виникнути онкологічне захворювання? Гени генами, але чому?

Чому у Раїси Горбачової, здорової жінки, одразу після сильного стресу (зняли з посади президента її чоловіка) виник рак крові і лікарі були безсилі?Чому у співака Льовкіна виник рак крові? Через стрес. Але завдяки силі волі, підтримці друзів, вірі в одужання він переміг хворобу.

Кобзон, Лайма Вайкуле також мали страшний діагноз — рак. Але віра в себе, в свої сили, допомога рідних, близьких, знайомих, лікарів — і хвороба переможена.

Якщо хвора людина впадає у відчай, опускає руки, не вірить у свої сили, результат буде негативний.

Американські вчені стверджують: майже всі хвороби можна перемогти завдяки підвищенню самооцінки, зняттю і попередженню стресових ситуацій, підвищенню імунітету, наданню впевненості. Увесь світ приділяє цьому першочергове значення. А ми, як завжди — поки грім не гряне...

Висновки: негативне фіксується мозком швидше, ніж позитивне, і — недуга. Хвороба — це порушення полярності клітин організму. Стрес: аварія, крах фірми, катастрофи, розлучення — проходить переполюція, тобто негативна (-) енергія переважає позитивну (+). У результаті цього в серце, мозок, інші органи, тканини надходить менше поживних речовин, далі — хвороба, яка може забрати життя.

Щодня в людини виділяється 7-10 мільйонів ракових клітин. Але не всі ж хворіють, лише одиниці. Якщо в людини нормальний імунітет — на рак вона не занедужає, захисні сили організму знищать ці ракові клітини. При ослабленому імунітеті ці клітини циркулюють у крові, осідають у певних органах, розмножуються, патологічно діляться й утворюється ракова пухлина, а організм може її не розпізнати, не знищити. Хвороба прогресує.

У розвитку раку певну роль відіграє спадковість, але часто ми самі провокуємо його розвиток, вживаючи солодке — торти, цукерки... І навпаки — кисле харчування, фрукти, овочі, квашення повинні вживатися щоденно. Вони діють негативно на ракові клітини. Позитивно на імунітет діє лісова суниця (ягоди, листя, корені), часник, цибуля, кисломолочні продукти, свіжі соки. Щоранку потрібно вживати склянку води з чайною ложкою яблучного оцту або лимонного соку.

Але значну роль у розвитку раку відіграє імунітет. Гострий, хронічний стрес найбільше знижують імунітет, отже, на це ми повинні звертати особливу увагу.

У моїй практиці були непоодинокі випадки, коли за допомогою усунення стресових ситуацій у пацієнтів зникали онкологічні захворювання, гіпертонія, псоріаз, екзема та багато інших.

Було й таке, що за один сеанс кудись зник діабет. Отже, якщо налаштувати мозок на нормальну частоту роботи, надати людині впевненості, будь-яка хвороба буде переможена.

Рак може виникнути в кожної людини, але якщо вчасно звернутися до лікарів — можна зберегти своє життя.

Дехто, не звертаючись до лікарів, бореться самотужки, йде за допомогою до знахарів, ворожок, а хвороба прогресує. В такому випадку недуга перемагає здоров’я і життя. Хоча є багато випадків зцілення від раку. Головне, щоб хворий повірив у лікарів, був позитивно налаштований, тоді рак буде переможений.

У мене також були непоодинокі випадки виліковування від цієї страшної недуги. Наприклад, хлопчина 14 років з діагнозом рак IV стадії, метастази майже в усіх органах лікувався в Москві, Києві, Білорусі, але стан не покращувався. Він перестав самостійно ходити, вживати їжу, страшенно схуд. Лікарі в Києві сказали, що жити залишилось два-три місяці. Батьки були в розпачі. Мені було шкода цю молоду людину. На величезне прохання родичів, не вірячи навіть собі, я застосував індійську методику. Стан хлопця почав покращуватись. Через півроку він забув про хворобу. Закінчив медінститут і до цього часу живий-здоровий. Хіба це не диво?

Ще одна молода людина з раком жіночих органів, метастазами, яку в Україні оперувати навіть не брались. В Італії операція коштувала 180 тисяч євро. У жінки таких коштів не було, і вона, мати двох дітей, згасала на очах. Її чоловік звернувся до мене за допомогою, я не міг відмовити. Працювати доводилось щодня, навіть по кілька разів на день. Медичне лікування я не забороняв. Через три місяці хвороба відступила. Чоловік був на десятому небі від щастя. Минуло більше двох років, ніяких проявів хвороби не виявлено. Що буде далі — побачимо. До цього чоловік в Бога не вірив. Після одужання дружини ходить до церкви.

Центр Володимира Прокопенка “Рефлекс”. Лікування алкоголізму, тютюнопаління, азартних ігор, ожиріння, виведення із запою. Наша адреса: м. Хмельницький, вул. Вайсера, 13, к. 3, тел.: (096) 509-42-40 , 0382 79-45-43