Що таке алкоголь? Це - етиловий спирт, або ніщо інше, як, образно кажучи сеча дріжжових бактерій. Бактерії пожирають цукор і виділяють сечу. А коли її концентрація досягає 11 -12 відсотків, то всякий живий організм, захлинувшись, гине. Алкоголь руйнує всі органи. Але а першу чергу - головний мозок, тому що спирт має властивість найбільше там накопичуватись. Далі алкоголь згортає кров. Ось експеримент на доказ цього береться: пробірка, наливається вода, плюс кілька крапель крові, плюс кілька крапель горілки - буквально на очах кров згортається, як пластівці. Виявляється, не лише в пробірці, але й у судинах алкоголь згортає кров.

Алкоголь змінює заряд еритроцитів вони склеюються. Для великих судин це по страшно, а ось дрібні закупорюються і відмирають. Тому в алкоголіків обличчя, носи мають синювато-фіолетовий відтінок ! майте на увазі: таке відбувається з усіма органами, бо дрібні судини мають усі органи. Під час пиятики через кожні 7-9 хвилин гине чергова мозкова клітина. Тобто, випив - і маєш новий цвинтар загиблих клітин у ділянці черепа.

- Виходить, алкоголь це найсильніша зброя для того, аби позбавити людство розуму?

- Звичайно. І це вбивство - що най­страшніше - добровільне... Далі - Пропроцеси в мозку. Загиблі нервові клітини в черепній коробці починають (за темпе­ратури 36 градусів) гнисти і розкладатись. Гниючі клітини мозку і є причиною голов­ного болю з похмілля в п'яниці. Але щоб ця гниль не цілком отруїла мозок, організм захищається і «закачує» багато рідини, котра обценьками здушує мозок у черепній коробці.

- Справді, жахлива картина., А як усе на репродуктивну функцію?

В організмі спиртне і продукти його розпаду тримаються 20-30 діб. Нормальна репродуктивна функція у чоловіків починає відновлюватися через 100 днів після утримання від спиртного. Статеві клітини починають, омолоджуватись через 3,5 місяця.

Тільки тоді зародок розвивати­меться повноцінно,
- А як це відбувається в жінок?

У жінок такого строку... взагалі немає! Тим жінкам, які збираються народжувати протягом усього життя - ні грама спиртного! На відміну від чоловічого організму, жіночі статеві клітини зароджуються при появі дівчинки на світ. І перебувають вони в орга­нізмі все життя, лоступаючи раз у місяць, у міру дозрівання, для запліднення. І неві­домо, яка чарка і коли пошкодить ту чи іншу клітину, що відгукнеться через роки слабким здоров'ям народженої дитини, слаб­кими розумовими здібностями, а ще гірше вираженими вадами, аж до потворності.

Ось нам, шановні жінки, ціна "веселих" чарок: А відсотки новонароджених - це потвори, без рук, ніг, без статевих органів, без розуму. До 40 відсотків новонароджених мають відхилення в фізичному і психічному здоров'ї.

Позбавитись алкогольної недуги жінкам набагато важче, ніж чоловікам.

То, може, настав час змінити себе, своє ставлення до здоров'я? До свят і буднів? До життя взагалі? Поміркуйте і вибирайте: навіть "весела" отрута - по суті, жорстокий вбивця...

Центр В. Прокопенка «Рефлекс». Ліку­вання алкоголізму, тютюнопаління, азарт­них ігор, ожиріння, виведення із запою.

alco_strach.jpg